كيست مويي
ممكن است بسياري از شما هنگام نشستن احساس درد داشته باشيد يا كمي بالاتر از مقعد دچار زخم يا كيست شده باشيد و با مراجعه به پزشك متوجه شويد كيست مويي است.
زماني كه فوليكول هاي مو به همراه آلودگي هايي مانند گرد و غبار، پوست را بشكافند و به لايه هاي زيرين آن وارد شوند، در داخل يك كيست به دام ميافتند كه نتيجه آن كيست مويي نام دارد.
كيست مويي يا سينوس پيلونيدال كه در انگليسي با نام Pilonidal cyst شناخته مي شود، يكي از شايع ترين بيماري هاي نشيمنگاهي در بين جوانان، افراد مسن و به خصوص مردان است. كه در اثر برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن اتفاق مي افتد. اگر كيست مويي درمان نشده باقي بماند، عفونت ايجاد شده و در موارد بسيار حاد مي تواند وارد جريان خون شود.
ساختار كيسه مانند غير طبيعي كيست پيلونيدال كه در زير پوست ايجاد ميشود، اغلب حاوي مو و تكه هاي پوست مرده است. سينوس مويي معمولا عفوني ميشود و عفونت آن پيش رونده است، به همين دليل بايد به موقع براي درمان كيست مويي اقدام كنيد.
اين عارضه در هر قسمتي از پوست مي تواند اتفاق بيفتد ولي شايع ترين آن از نوع مقعدي يا همان پايين كمر مي باشد. خوشبختانه امروزه با وجود درمان كيست مويي با ليزر؛ هيچ نگراني در رابطه با اين بيماري وجود ندارد چون به صورت قطعي عفونت را از بين مي برد.
دلايل ايجاد كيست مويي
برخي مي گويند كه علت بروز اين عارضه عوامل ارثي و ژنتيك است و برخي ديگر معتقدند كه كيست مويي در اثر عواملي همچون نشستن هاي طولاني مدت و پرمويي افراد ايجاد مي شود، در اين ناهنجاري به جاي اينكه مو از پوست بيرون آمده و در همان جهت رشد كند، در داخل پوست رشد مي كند.
از مهم ترين دلايل ايجاد كيست مويي مي توان به موهاي بسيار بلند در ناحيه مذكور، نشستن طولاني مدت، چاقي، تغيير هورمون ها بعد از بلوغ، استفاده از لباس هاي تنگ و بهداشت نامناسب اشاره كرد.
درمان كيست مويي با ليزر در كلينيك ماه درمان
علائم كيست مويي چيست؟
كيست پيلونيدال كاملاً دردناك است.اين حس درد به قدري بد است كه شما ميخواهيد استخوان ناحيه مربوط را به گوشه تيز يك ميز تكيه داده وبه شدت آن نقطه را فشار دهيد تا شايد كمي از درد شما تسكين يابد.اين بيماري اگر در زمان مناسب تشخيص و يا درمان نشود با گذر زمان شديد تر شده و عفونت هاي آن دردناك تر خواهد شد.
- احساس درد هنگام نشتسن
- تورم و ملتهب شدن كيست
- قرمز شدن پوست و احساس درد در اطراف ناحيه
- چرك يا تخليه خون از آبسه
- ايجاد بوي بد و مشمئز كننده
- موهاي بيرون زده از ضايعه
روش درمان كيست مويي
معمولا در 40 تا 60 درصد موارد، بيماري عود مي كند. در اين صورت وقتي كيست مويي يا پيلونيدال آلوده و مزمن مي شود، نياز به عمل جراحي دارد. پزشكان ابتدا از طريق تزريق، چرك را خارج و سپس در اتاق عمل، كل كيست آلوده را جدا مي كنند. بايد توجه داشته باشيد كه قبل از عمل تخمين اندازه و عمق كيست غيرممكن است و فقط با باز كردن آن است كه جراحان به اصطلاح قسمت غرق شده كوه يخ را كشف مي كنند. يك كيست كوچك مي تواند آبسه بسيار بزرگتري را پنهان داشته باشد.
جهت درمان كيست مويي بهترين راهكار اين است كه تمام بافت كيست و كمي از نواحي اطراف آن ضمن جلوگيري از آسيب هاي احتمالي با جراحي برداشته شوند. در حال حاضر بهترين روش جراحي كيست مويي با ليزر مي باشد. ليزر بدون ايجاد آسيب و با حداقل درد و خونريزي اين بيماري را براي هميشه درمان مي كند.
درمان كيست مويي از طريق دارو و به روش خانگي به هيچ عنوان قطعي نيست و در اكثر مواقع فقط براي كاهش عفونت و التهاب مورد استفاده قرار مي گيرد.
راه هاي پيشگيري از كيست مويي
- جلوگيري از اضافه وزن
- پرهيز از نشستن طولاني مدت
- پوشيدن لباس سبك و گشاد
- تميز نگه داشتن ناحيه مقعد و رعايت بهداشت
- از بين بردن دائم موهاي زائد در ناحيه مورد نظر
جهت دريافت نوبت براي جراحي و درمان كيست مويي با ليزر در كلينيك ماه درمان با مشاوران ما در ارتباط باشيد